O meni

IMG_3269Kdo sem?

Torej … moje ime že poznate in da imam rada matematiko pa tudi. Sicer pa sem kreativna, pozitivna in pridna punca, ki želi svoje sposobnosti, želje in ideje splesti v venček, ki ga svet še ni videl. 🙂

Kratka biografija:

Rodila sem se 31.12.1988 v Ljubljani mami Lidiji in očetu Matjažu. Imam mlajšega brata Lovra, ki igra v uspešnem metal bendu Teleport.

V zadnjih letih osnovne šole me je začel zelo zanimati film in starša sta bila tako dobra, da sta mi za rojstni dan kupila videokamero. Na gimnazijo sem se vpisala z željo, da kasneje postanem filmska režiserka. Med štiriletnim šolanjem sem posnela en igrani, par dokumentarnih in nekaj družinskih filmov. Moje znanje snemanja in montaže so s pridom uporabljali tudi nekateri profesorji na gimnaziji. Po neuspešnem sprejemnem izpitu (česar sem zdaj vesela) za filmsko režijo sem vpisala študij matematike. Z matematiko sem se že v osnovni šoli in nato naprej v gimnaziji zelo udobno počutila. Spomnim se, da sta starša pri nekem družinskem zajtrku, ko smo nekaj računali, (moja starša sta fizika, zato je bilo to pri nas nekaj povsem normalnega 🙂 ) mojo spretnost s formulami in enačbami, zato moja odločitev za študij matematike ni nikogar čudila.

V času študija sem se izvila iz nerodnih najstniških let in zaživela. Po prvi bolonjski stopnji sem študij  nadaljevala na drugi bolonjski stopnji iste smeri. Med absolventskim letom sem si za cilj zastavila, da odkrijem svoje poslanstvo in sadove tega iskanja lahko najdete na tu in na mojem osebnem blogu (tu lahko zveste še več o meni 🙂 ). Decembra leta 2013 sem uspešno zaključila še drugo stopnjo, zdaj pa sem na poti, da se samozaposlim s poslanstvom, da matematiko spravim na dober glas. 🙂

Moja izobrazba:

  • Osnovna šola Mirana Jarca, Ljubljana
  • 2007, končala Gimnazijo Jožeta Plečnika, Ljubljana z zlato maturo,
  • 2010, končala 1. bolonjsko stopnjo na Fakulteti za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), smer Matematika,
  • 2013, končala 2. bolonjsko stopnjo na Fakulteti za matematiko in fiziko (Univerza v Ljubljani), smer Matematika in pridobila naziv magistrica matematike.

Ker želim ustvariti nekaj novega, sem odprta za razne predloge in sodelovanja. Če me želite kontaktirati,  mi lahko pišite na renata.babic@gmail.com.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.